Clublid Jans v.d. Elzen overleden 10-11-2018 21:07:11

Geschokt en diep bedroefd zijn wij door het overlijden van Jans v.d. Elzen.

Jans is op 10 november j.l in de avonduren overleden. Ze is slechts 67 jaar oud geworden.

Met haar overlijden verliezen we een echte Eekhoorn en trouw clublid. Zo zullen wij haar blijven herinneren binnen onze club. Wij zullen haar missen.

Ons medeleven gaat uit naar Jan, Hayke en Chantal en haar vriend. Wij wensen hen veel sterkte toe met dit grote verlies.

jan

Bestuur van WSV de EekhoornVrijwilligerspenning Gemeente Uden voor Jan v.d. Elzen 12-12-2017 21:05:10

De besturen van wandelsportvereniging de Eekhoorn, Oud-boerenbruidsparen en Buurtvereniging Gruworecht hebben gemeend dat Jan wel eens beloond mocht worden voor al het vrijwilligerswerk dat hij voor hen verzet. Vandaar dat wij gezamenlijk een voordracht voor de vrijwilligerspenning bij de gemeente Uden hebben ingediend.

Vandaag, maandag 11 december 2017, heeft wethouder Overmars van de gemeente Uden samen met de commissie van toekenning van de vrijwilligerspenning, ons bezocht tijdens de bestuursvergadering van WSV de Eekhoorn. De wethouder kwam meedelen dat onze gewaardeerd (bestuurs)lid dit jaar de vrijwilligerspenning van de gemeente Uden krijgt in de categorie Sport en Recreatie. Skyline RTV was aanwezig om opnames te maken en een interview te doen met Jan.

Dit wordt uitgezonden op Skyline RTV en op hun Youtube-kanaal.

Een afvaardiging van de Oud-boerenbruidsparen en Buurtvereniging Gruworecht zijn ook aanwezig geweest om Jan te feliciteren.

De penning wordt op 2 januari 2018 tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis uitgereikt.

Nadere informatie wordt nog door de gemeente in de loop van volgende week toegezonden en zal nog aan u bekend gemaakt worden.

Wij hopen dat velen tijdens de nieuwjaarsreceptie aanwezig zullen zijn bij de uitreiking van de vrijwilligerspenning aan Jan./

jan

Groetjes van

het bestuur van WSV de Eekhoorn

het bestuur van Oud-boerenbruidparen

het bestuur van Buurtvereniging GruworechtJubileumreceptie Wandelsportvereniging de Eekhoorn 15-5-2017 16:05:09

Op zaterdag 6 mei 2017 heeft WSV de Eekhoorn haar 50-jarig jubileum met een receptie gevierd.


Bestuur


De receptie is drukbezocht geweest door veel leden en oud-leden, o.a. de oprichters van de wandelclub; en veel inwoners uit Odiliapeel; dhr. Hellegers, burgemeester van de Gemeente Uden; diverse verenigingen uit Odiliapeel; verscheidene wandelverengingen uit de omgeving en zelfs uit Limburg.

Er werd een serenade gebracht door St. Marcellus, de muziekvereniging uit Odiliapeel.

Tijdens de receptie zijn ook 4 jubilarissen gehuldigd: Cor en Marinet Huggers, die 12,5 jaar lid waren, Jan v.d. Elzen met 25 jaar lid en Rieky Claassen, die al vanaf de oprichting lid is van de wandelsportvereniging en dus inmiddels 50 jaar lid is.


Rieky Claassen


Ook het nieuwe clubtenue van de vereniging gepresenteerd.


Clubtenue

ClubteneuHet is een gezellige receptie geworden, waar veel herinneringen werden opgehaald.

De presentatie tijdens de receptie werd gedaan door dhr. Ad van Ras.

Na de receptie volgde nog een diner en een gezellig samenzijn voor alle A-leden.

Fotos van de receptie en het nieuwe clubtenue kunt u bekijken in het fotoalbum.Wandelsportvereniging de Eekhoorn al vijftig jaar volop in beweging 8-4-2017 23:00:10

Wandelsportvereniging de Eekhoorn is op 1 mei 1967 opgericht. Dit jaar bestaat de vereniging dus 50 jaar en dit jubileumjaar laat men niet ongemerkt voorbij gaan. Het verenigingsgevoel, het wij-gevoel, is nog altijd het meest van belang bij Wandelsportvereniging de Eekhoorn.

Receptie

Op 6 mei zal er van 15.00 uur tot 17.00 uur een receptie zijn voor iedereen die de club wil feliciteren. Tijdens deze receptie zal ook de nieuwe clubkleding van de vereniging worden gepresenteerd. De receptie wordt gehouden in cafe-zaal Vogels, Oudedijk 38, 5409 AD Odiliapeel.

De vereniging wil zoveel mogelijk mensen bereiken. Veel oud-leden, veelal vroegere jeugdleden, zijn we uit het oog verloren doordat zij niet meer in Odiliapeel woonachtig zijn. Kent u iemand die ooit bij wandelsportvereniging de Eekhoorn betrokken is geweest, geef door dat er een receptie is op 6 mei a.s.!. Er wordt graag weer contact gelegd met oud- leden die we uit het oog zijn verloren.

Jubilarissen

In dit jubileumjaar hebben we ook een lid binnen onze club die vanaf het begin bij de vereniging betrokken is in diverse functies. Al 50 jaar lid en nog volop in beweging mogen we wel een mijlpaal noemen. Hiernaast mogen nog enkele andere leden hun jubileum dit jaar vieren.

Historie

Wandelsportvereniging de Eekhoorn is in 1967 opgericht en aanvankelijk werd er uitsluitend in groepsverband en geuniformeerd gewandeld omdat er veel kinderen waren, die in groepsverband wilden gaan wandelen. Het netjes wandelen/marcheren werd door een jury beoordeeld en er konden prijzen worden gewonnen. Wandelsportvereniging de Eekhoorn heeft veel prijzen gewonnen. Het was vaak de 1ste, 2e of de 3e prijs. We zijn meerdere malen Brabants kampioen geweest en zelfs Nederlands kampioen. Maar de tijden zijn veranderd, dus ook bij de wandelsport. De gejureerde tochten zijn er niet meer en grote groepen kinderen ook niet.

jubileum

In dit jubileumjaar heeft de vereniging nog 43 volwassenen als lid. Het is spijtig dat er geen jeugdleden meer lid zijn. De vereniging is echter blij met het ledenaantal, want het zou zonde zijn als in Odiliapeel de wandelclub, met zo'n lange traditie, zou ophouden te bestaan. We blijven volop in beweging.

Andere festiviteiten

De activiteiten, zoals de wandeltocht op 4 juni a.s. en de avondvierdaagse van 20 tot en met 23 juni, zullen een feestelijk tintje krijgen. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels in volle gang.

Lidmaatschap

Mogelijk bent u geinteresseerd in het wandelen. Denk eens aan een lidmaatschap van een vereniging. Wie wil loopt 10 km of 15 km of nog veel meer kilometers (of natuurlijk minder). Het is zeer ontspannend en geeft veel rust. Niks moet, alles mag, het is niet competitief of prestatiegericht. Gezelligheid staat hoog in het vaandel. U kunt zich aanmelden bij wandelsportvereniging de Eekhoorn. Hiervoor kunt contact opnemen met de secretaris Ben Pisters, tel.: (0413)273849 of mailen naar secretaris@wsv-de-eekhoorn.nl